Tuesday, December 21, 2021

Irakkriget essä

Irakkriget essä



Invasionen av Irak. Med olika kriser som dyker upp och EU försöker spela en betydande roll, blev det allt tydligare i s att den europeiska försvarspolitiken hade allvarliga brister och att ingen enskild europeisk stat ensam kunde spela en effektiv roll i lösningen av den globala krisen. Även om Irak fick stöd av USA i kriget mellan Iran och Irak, men det kritiserade starkt Husseins tyranniska strategier och obevekliga vapenökning, Irakkrigsuppsats. Ta hem dem! Referenser Författare inte Irakkrigsuppsats Ord





BEHÖVER ETT ANPASSAD PAPPER?



Få dina uppdrag gjorda av riktiga proffs. Spara din dyrbara tid och öka dina betyg med lätthet. Fyll bara i dina HW-krav så kan du lita på oss! Det är den vanliga uppfattningen att kriget som Bush-administrationen införde mot Irak håller på att förvandlas till ett nytt Vietnamkrig. John När han diskuterade den här frågan Ronald Bruce St. John, analytikern för Foreign Policy in Focus svarar att Irakkriget är mycket likt kriget i Vietnam eftersom han har stannat i Vietnam i cirka 10 år, från till även om Bush först förnekade, Irakkrigsuppsats, det faktum att Irakkriget och Vietnamkriget liknar varandra något, Ronald Bruce St. President, Irakkrigsuppsats, men Irak ser mycket ut Irakkriget essä. Han erkände det i en intervju med ABC-kanalen.


Bush höll med om att New York Time-kolumnisten Thomas Friedman har rätt i sin Irakkrigsuppsats att jihadisterna är likvärdiga med Tet-offensiven i Vietnam. Det är nödvändigt att jämföra båda dessa krig ur olika perspektiv. Här bör vi tänka på några viktiga punkter för att visa likheterna och skillnaderna mellan dessa krig. Detta inkluderar bakgrund och syften, styrka och internationellt stöd, allmänna åsikter, förluster och efterdyningar och åsikterna om de två presidenterna som är relaterade till kriget. Irakkriget utkämpades mot bakgrund av den fruktansvärda attacken mot World Trade Center-byggnader som hade varit en akilleshäl för Amerika.


De diplomatiska syftena med Irakkriget som officiellt tillkännages av USA och allierade inkluderar följande punkter:. För mer hjälp, Irakkrigsuppsats in i vår pool av professionella skribenter och få experttjänster för uppsatsredigering! Samtidigt som de invänder på dessa skäl påpekar många kritiker olika åsikter. Och genom att invadera Irak planerade Amerika att lösa sitt monopol på råoljan. Syftet med Vietnamkriget var helt annorlunda. Växande kommunism var den grundläggande angelägenheten för USA. Kina antog kommunismen i Sovjetunionen var ett kommunistiskt land.


I Vietnam var tillståndet förvirrande. Sydvietnam var under inflytande Irakkrigsuppsats kapitalismen medan Nordvietnam hade anammat kommunismen och därmed stöddes av Kina och Sovjetryssland. Om hela Vietnam hade hamnat under kommunistiskt inflytande skulle Amerika ha förlorat sitt grepp i Asien. Detta var huvudorsaken till att USA förde krig mot Vietnam, Irakkrigsuppsats. Om vi ​​tar hänsyn till den allmänna opinionen kommer vi att inse att attityden hos vanliga amerikanska medborgare till Irakkriget påfallande liknar den allmänna opinionen mot Vietnamkriget som tas i. Enligt vissa historiker såväl som statsvetare kommer Irakkriget att forma amerikanska attityder om utrikespolitik och användningen av militärt våld långt efter att det är över som den i Vietnamkonflikten.


Samma inställning fanns i omröstningen Irakkrigsuppsats vid tiden för Vietnamkriget. Under Irakkriget också nästan samma procent, dvs. Under kriget Irakkrigsuppsats Vietnam ursprungligen det amerikanska folket stödde kriget men Irakkrigsuppsats sent enades en pluralitet om att Amerika hade begått en mycket felaktig handling genom att attackera Vietnam. Vietnam var ett land med en lång nationell historia. Jämfört med Vietnam var Irak en mycket ung nation som redan stod inför det stora allvar Irakkrigsuppsats av sekteristisk konflikt som var det främsta hotet mot nationens framsteg, enhet och integritet.


Medan de kämpade med Vietnam kämpade Amerika med en sådan fiende som var mycket erfaren, skicklig, Irakkrigsuppsats, taktfull och professionell med ett optimalt internationellt stöd och legitimitet. Militären var inte heller stark jämfört med Vietnam. Vietnam var ett kommunistiskt land och det hade en tydlig politisk, social och ekonomisk agenda. Kriget var centralt styrt, klassiskt och bondebaserat och fuktigt modellbaserat. Till skillnad från Vietnam saknade Irakkriget professionalism i kriget och det saknades enighet. Inbördeskriget som ägde rum i Irak mellan sunniter och shiamuslimer skapade också mycket anarki.


Den inre enheten var inte där då hur kan någon nation överleva före världens starkaste nation? I en sådan situation är det inte möjligt för någon nation att överleva. Irakkriget utkämpades av många utspridda grupper och de hade inget särskilt mål före sin vision. Huvudpoängen under Vietnamkriget var att Vietnam som nämnts ovan var ett kommunistiskt land och det var anledningen till att det fick ett massivt stöd från de två stora kommunistiska supermakterna, Sovjetunionen och Kina. Även om de faktiskt inte deltog i kriget, spelade Moskva och Peking en roll som beskyddare genom att ge orimligt stöd till Vietnam.


Detta hjälpte Vietnam att upprätthålla sin militära styrka. Det fanns två supermakter i världen vid tiden för Vietnamkriget, Amerika och Ryssland. En av dessa supermakter stödde ständigt Nordvietnam. USA hade inget annat sätt än att vara alert och medveten, Irakkrigsuppsats. Men Bush-administrationen hade ingen sådan rädsla eftersom Saddam Hussein hade varit totalt isolerad. Jämfört med Vietnam var Irak en svag fiende för Amerika eftersom det är isolerat politiskt. Till skillnad från Vietnam stöddes Irak varken av någon supermakt som kunde stoppa Amerika eller någon annan mäktig nation som kunde stå stadigt bakom denna lilla nation. Han hade ingen tillgång till den avancerade tekniken. Dessutom fick Amerika stöd av de mest avancerade länderna på planeten för detta krig, Irakkrigsuppsats.


Bland dem finns Storbritannien, Danmark, Australien och Polen. Så i ett sådant fall var det inte möjligt för Saddam att överleva sitt land före den enda supermakten och dess starka allierade. När de kämpade mot denna supermakt och dess allierade saknade de irakiska upprorsmännen en uppenbar ideologi. De hade ingen vision om framtiden för sin nation. Och de kämpade med supermakten på mycket decentraliserade och okoordinerade sätt. Enligt vissa kritiker var Irakkriget mycket litet jämfört med kriget som utkämpades mot Vietnam.


Men Irakkrigsuppsats enligt min personliga åsikt är Irakkriget en fruktansvärd upplevelse för det vanliga folket även om det är mycket litet för härskarna och politikerna. Det ledde gemene man in i ett fruktansvärt elände. Ta in gemene man Irakkrigsuppsats och man kommer att lära känna intensiteten i detta krig. Förlusten i Irak var förhållandevis stor som i Vietnam. Den vanliga mannen i Irak var ganska van vid arbetslöshet, tortyr, brutala våldtäkter, Irakkrigsuppsats, bombregn, Irakkrigsuppsats, mord, självmord och akuta hushållsproblem som bensin, vatten och elbrist. Förödelsen visste inga som helst gränser. Om vi ​​läser förödelseberättelsen från gemene man får vi veta den hemska situationen.


Detta är uppgifterna om detta förfall i Irak. Detta är inte alls. Mycket mer skada hände än så här. Radiostationer, museer, äldreboenden överallt finns det stora och allvarliga skador som inte går att reparera. Dammarna var de värst drabbade platserna. Många civila, många från trupperna dödades. Överallt råder anarki och anarki. Irak brann, Irakkrigsuppsats. Ständiga attacker, Irakkrigsuppsats, plundringar hade gjort det omöjligt för gemene man ens att andas. Irakkrigsuppsats av Irak i en sådan fruktansvärd situation var en herkulisk uppgift för vem som helst, Irakkrigsuppsats. Den här bloggen räcker för att veta förödelsen i Irak.


Vietnamkriget var också ett fruktansvärt sådant ur mänsklig förlustsynpunkt. Cirka 3 till 4 miljoner vietnameser från båda sidor miste livet. Ungefär 1. Mer än 58, amerikaner dödades också under kriget. Detta krig var det mest impopulära och längsta i Amerikas historia. Mer än två gånger av de amerikanska trupperna var utplacerade i Vietnam under krigstiden. Antalet är , medan antalet vid tiden för Irakkriget var mindre än hälften av det är I den samtida amerikanske presidenten Johnson levererade sitt årliga budskap till kongressen. Medan de beskriver sina respektive fiender tenderar båda dessa presidenter att kalla dem diktatorerna som förtrycker de ädla demokratins etik, Irakkrigsuppsats.


Och som en beskyddare av demokratin är det Amerikas plikt och ansvar att vårda demokratin från alla hot. Fienden betraktar varje reträtt i den civiliserade världen som en inbjudan till större våld. Vietnamkriget var ett krig av kommunism verser kapitalism, medan Irak kriget var kriget mot terrorism verser demokrati. Men i båda dessa krig, Amerika, verkar den vanliga fightern vara frustrerande och den sprang från sitt mål och den faktiska orsaken. Där blev kampen visionlös och meningslös kl Irakkrigsuppsats slutet. Oavsett varför dessa två krig är ett stigma för mänskligheten. Snarare är krig inte en lösning på något problem. Detta resulterar bara i förstörelse och förfall. Politikerna håller sig alltid långt borta från de lidanden som gemene man måste lida utan anledning.


Den gemene man vill ha fred, välstånd och en trygghet. Oräkneliga mänskliga förluster är inte överkomliga vare sig för vinnaren eller för den som förlorar. Amerika som en mäktig nation borde veta Irakkrigsuppsats ansvarighet. Om Amerika verkligen är villigt att etablera demokrati i hela världen borde det veta att krig och aggressiv politik inte är lösningen.





urverk orange uppsats



som förde världen samman i enighet mot ett globalt hot från Usama bin Ladin och al-Qaida. USA tillfrågades av […]. Irak är ett land i sydvästra Asien, Mellanöstern. Irak fick sin självständighet i men förblev fortfarande underkastat det brittiska imperiet. Irak kunde störta monarkin i Det visade sig senare att Irak hade stora mängder oljereserver och kom på andra plats i världen. Dessa upptäckter kunde […]. Andra Gulfkriget ägde rum i samband med invasionen av Irak. Det som ledde till Irakkriget var det som ägde rum den 11 september, den dödligaste terrorattacken mot U. marken var den största anledningen till att andra Gulfkriget ägde rum. Detta krig sattes ut för att uppnå en uppsättning mål; […]. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Mest populära uppsatsämnen om Irakkriget utarbetade av våra experter:.


Baserat på den kunskapen kan man inte låta bli att känna att huvudprioriteringen för den amerikanska regeringens invasion var att avväpna Irak och följaktligen delta i den styrande regimens fall. President Bush och hans administration ville att Irak skulle följa demokratiprinciper och göra slut på traditionen av diktatur som frodades i Mellanösternländerna, inklusive Iran, Libanon, Syrien och Pakistan bland andra. Det pågående auktoritära styret som spreds av Saddam Hussein och hans Baath-parti var extremt svårt att kontrollera på grund av många rapporterade fall av kränkningar av mänskliga rättigheter mot oliktänkande medborgare.


Irak hade några av de värsta kränkningarna av de mänskliga rättigheterna och det var en fråga om oro för Bush eftersom han ansåg att varje regering borde tillhandahålla en miljö där varje individ skulle ha chansen att leva ett anständigt liv, men den styrande regimen i Irak var i frontlinjen att misshandla sina medborgare Fordham, Av den anledningen ansåg den amerikanska administrationen att det var obligatoriskt att ersätta Saddam Husseins och hans baathistiska regims tyranniska styre med demokrati. President Bush och hans administration resonerade att om Irak blev en demokratisk stat skulle det vara ett exempel för andra länder i Mellanöstern. Följaktligen skulle eran av fientliga auktoritära regimer komma till ett slut, ersatt av vänligt utvalda regeringar som inte bara var demokratiska utan också pro-amerikanska, vilket skulle säkerställa att medborgarna i Mellanöstern åtnjuter ett stabilt, fredligt och säkert liv Christopher, President Bush ansåg att att uppmuntra länderna i Mellanöstern att anamma demokratiska principer skulle innebära en stor seger i kriget mot terrorismen eftersom det inte längre skulle finnas milisaktiviteter i dessa länder.


Försöket till demokratisering av Irak och andra stater i Mellanöstern visade sig dock vara meningslöst och av den anledningen fortsätter den politiska instabiliteten att frodas Roussel. Fortfarande, efter invasionen av Irak, fick många medborgare en chans att åtnjuta fler rättigheter inklusive deras möjlighet att rösta, vilket innebar att Den amerikanska dominansen när det gäller att påverka utrikesfrågor blev ännu mer uttalad. På det sättet är det fjärde skälet som exemplifierar invasionen av Irak USA:s önskan att bekräfta sin position som en supermakt. Det faktum att varje regering har skyldigheten att skydda sina medborgare är obestridligt. Påståendet är att president Bush syftade till att radera alla manifestationer av svaghet, så att resten av världen skulle inse att USA var kapabelt att använda våld som ett alternativ för att upprätthålla fred och säkerhet för sitt land.


På grund av sina kopplingar till terroristerna och dess innehav och tillverkning av kärnvapen, verkade Irak vara den mest synliga fienden Christopher. Det är därför USA riktade sig mot Irak med avsikten att skicka ett meddelande till andra möjliga terroriststater och varnade dem för att inte störa stabiliteten i USA och även i hela världen. Med andra ord, president Bushs administration skickade ett budskap om att den amerikanska militären fortfarande var den mäktigaste i ordet. Man kan anta att Iraks provokation genom deras kopplingar till terroristerna gav ett alibi för USA att upprepa sin globala makt och auktoritet Roussel. Dessutom, det faktum att Irak var starkt misstänkt för att vara i besittning av massförstörelsevapen, Bush administrationen visste att underlåtenhet att agera skulle resultera i ytterligare globala katastrofer eftersom vapnen kunde användas för ytterligare terroraktioner, och därigenom undergräva freden i hela världen Schwartz, Dessutom tillverkade Irak massförstörelsevapen och använde dem till och med för att terrorisera sina grannar och medborgarna.


För att sammanfatta, en annan anledning till den amerikanska invasionen av Irak var behovet för USA att bekräfta sig själv som den dominerande supermakten. Bush-administrationen ansåg att hotet om terrorism hade undergrävt dess överlägsenhet och följaktligen behovet av att lära ut en läxa till Irak och andra nationer som stödde terroraktiviteter på vilken nivå som helst. Sammantaget är det avgörande att förstå orsakerna till den amerikanska invasionen av Irak för att belysa vad som verkligen drivit USA i den omfattningen att påtvinga Irak krig, oavsett de ekonomiska och humanitära kostnaderna. Vårt team kommer att göra ditt papper upp till dina förväntningar så att du kommer tillbaka för att köpa från oss igen. Gratis uppsatser. Orsaker till Irakkriget. Auktorisering E-post: Lösenord: Lösenordspåminnelse För att registrera gör din första beställning.


Detta exempel på Iran-Iraq War Essay publiceras endast i utbildnings- och informationssyfte. Om du behöver en anpassad uppsats eller forskningsuppsats om detta ämne, använd våra skrivtjänster. com erbjuder pålitliga anpassade uppsatsskrivande tjänster som kan hjälpa dig att få höga betyg och imponera på dina professorer med kvaliteten på varje uppsats eller forskningsartikel du lämnar in. Uppsatsexempel. Exempel på historieuppsatser. BESTÄLL ANPASSAT PAPPER AV HÖG KVALITET Alltid i tid. GRATIS FÖRFRÅGNING. BESTÄLL NU. Specialerbjudande!

No comments:

Post a Comment