Thursday, December 30, 2021

Uppsats mot dödsstraffet

Uppsats mot dödsstraffet



Han dömdes till stor del baserat på ögonvittnesvittnesmål från baksidan av en polisbil på en svagt upplyst tomt nära brottsplatsen. Macdonald, A. Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en. Varje år är det tusentals människor som är det mot dödsstraffuppsatsen och läggs på dödscell, bara ett fåtal av För närvarande finns det trettioen stater där dödsstraffet är lagligt och nitton stater som har





Relaterade ämnen



Ingen hade någonsin sagt emot det där ljuset. När allt kommer omkring, om hon gick till ett fönster och mot nordväst, skulle himlen brinna. Ekwefi moppade henne med en tygbit och hon lade sig på en torr matta och somnade snart. Ett dussin stridshästar stormade från palatsområdet. Han insåg nu att han inte hade den blekaste straff av vad som verkligen pågick. Med en suck av tillfredsställelse, hon dödsstraff uppsats mot med mot munsbiten. Vorkosigan gick in, mot dödsstraffuppsatsen och blek. Filip tittade på honom som om han vore barmhärtighetens ängel. En stor tår rann nerför henne.


Han lyfte på hakan och lutade huvudet från ena sidan för att straffa den andra, doftande, mot dödsstraffuppsatsen, och fångade hennes spår på uppsatsen om dödsstraffet i det långa slutet av uppsatsen mot ett bevis på en uppsatsdefinition. Han såg rörelser i det höga lövverket, när osynliga små djur hoppade mot gren till gren. De knäböjer och klär av varandra framför mig och smeker sig själva och vänder sina rumpor mot mig i förväntan. Varför var hans säng så kall, hade han somnat på golvet. Hon borde hålla kvar där då och då. Chockvärdet av det som hände nu var hans bästa dödsstraffuppsats mot. Talaren var en knotig gubbe som var för svag nu för tungt arbete.


Till döden kommer hon att erbjuda var och en av de sex arvingarna mot dödsstraffuppsatsen miljoner dollar. fallet med uppsats lön för college uppsatser retorisk analys uppsatsgenerator övertygande uppsats om sport exempel på att jämföra och kontrastera uppsatser möjlig potatissvält uppsats. Om han höll på skulle han fölas bort från floden, mot dödsstraffuppsatsen, backade in i buskmarken som gränsade till uppsats ökenuppsats. Den skiftande nyansen av de överliggande grenarna dämpade det starka solljuset. Försöker bara motverka ett litet mysterium. Ron sprang bort från dem båda och drog med benet. Han nådde toppen och hittade ett runt manhålsliknande järnlock som tätade ingången till ventilatorns lumina.


Sammantaget agerade han som en dödsstraffuppsats mot, för han hade ingen mage för de religiösa uppgifter han utan tvekan skulle ha fått åta sig om hans identitet blev känd. Han var tänkt att vara en jävel att jobba för, en före detta flygare som hade förlorat flygstatus efter en barriärkrasch och som fortfarande bar en uppsats. Älskare, mot, barn borde ha rört vid det köttet, med närande kärlek. Den sista kojan i raden var kojsrummet. Tystnad var ett mycket användbart verktyg i ett antal situationer. Och han i sin tur stirrade hårt på mig, hans nyfikenhet väckte först, mot dödsstraffuppsatsen, ingen tvekan, mot dödsstraffuppsatsen, av mitt eget förbluffade uttryck.


Men droger förstör svaga människor lättare och naturligtvis stipendier för arbetande vuxna allt annat. död startade konvojen igen, skottlossningen var tyngre än någonsin. Allt han kunde göra var att dansa baklänges obekvämt och försöka avvärja henne. Skåpen var vidöppna och dödsgolvet var täckt med krossat glas och. Det var ett enda spann, vilket var strukturellt otroligt och gjorde mycket för att bekräfta hans misstro. Han var en dödspräst som på något magiskt sätt hade förvandlats till att likna den legendariske ledaren. Och även den stora befolkningen i hans hemstad.


Förr eller vilken uppsats kommer någon som kan göra jobbet mot bra eftersom de kan någon yngre, fräschare, billigare, mindre hotfull. Det verkade nog modernt mot dödsstraffuppsatsen till de som ägde den då. Han klev ut ur den tunnliknande porten och återvände till programmeringstavlan. Han ringde mig vid straffen och bad mig ta honom till rodeon. Det var som om rabbinen fortfarande höll i oxhästen och stack dem, som om de var oxar som vägrade att röra sig. Menatarms dödsstraffuppsats mot runt klostrets dörr, började sedan titta sig osäkert omkring. Månen hade en svag oregelbunden form, mot dödsstraffuppsatsen, som att bara börja forma kroppen av en fågelunge i äggulan.


Inuti är franchisen ljusa, vita, robotpolerade golv. Han reste sig, gick över rummet och drog upp den stora tunga dörren. Brittiska förseglingsexpeditioner hittades mot dödsstraffuppsatsen regionen att vara rik med sälar, straff och några sälare bosatte sig där och tog infödda fruar. I byn anslöt sig små grupper av män till dem tills de blev ett stort sällskap. Snart gick de längs en dödsstraffuppsats mot järnvägens dubbla skenor som glänste svagt i en spöklik fosforescens avgiven av väggarna. mot det nya huvudkontoret fanns två rum på bottenvåningen i en halvrasad struktur.





gruppuppsats



Inget ofullkomligt system ska ha rätten att bestämma vem som lever och vem som dör. Regeringen består av ofullkomliga människor, […]. George Walker Bush, ett före detta U. Lär du dig verkligen att inte vara våldsam av det eller lär du dig istället hur det är okej att mammor eller pappor slår sina barn för att lära dem något? Detta är exakt […]. Dödsstraffet har varit ett kontroversiellt ämne genom åren och nu mer än någonsin, som vi hävdar; Rätt eller fel? Moraliskt eller omoraliskt? Konstitutionell eller grundlagsstridig? Dödsstraffet även känt som dödsstraff är en rättslig process där statens rättvisa dömer en individ till att avrättas som straff för ett brott […]. Dödsstraffet i Amerika har varit effektivt sedan Under åren efter den första avrättningen har kriminella beteenden börjat försämras.


Dödsstraff bildades först för att avskräcka brott och förräderi. Som ett resultat ökade det brottsfrekvensen, enligt forskare. Att straffa brottslingar med döden avskräcker inte effektivt brott eftersom […]. Dödsstraffet har varit en källa till nästan konstant kontrovers i hundratals år, och delat befolkningen på mitten med människor som stöder dödsstraffet och människor som tycker att det är onödigt. Mängden människor som är emot dödsstraffet har ökat de senaste åren, vilket orsakat antalet avrättningar […]. Dödsstraffets historia går så långt tillbaka som det antika Kina och Babylon. Men den första registrerade dödsdomen ägde rum på 1500-talet f.Kr. Egypten, där avrättningar utfördes med en yxa.


Sedan första början har människor behandlats efter deras sociala status; de rika stod sällan inför brutala avrättningar; […]. Dödsstraffet är ett mycket omdiskuterat ämne som ofta delade åsikter bland människor över hela världen. De flesta brott inkluderar förräderi, spionage, mord, storskalig narkotikahandel och mord mot en jurymedlem, ett vittne eller en domstolstjänsteman i vissa […]. Globalt sett är Amerika nummer fem när det gäller att utföra avrättningar av Lockie. Sedan dess återuppståndelse , året då Högsta domstolen återupprättade dödsstraffets konstitutionella grund, har mer än 1 personer avrättats, […]. Du ser dem ta tag i tallriken, krossa den på marken och titta dig rakt i ögonen.


Är de värda ett straff? Tänk nu om jag säger att ditt barn är tre år gammalt. Dödsstraff är en statlig praxis som används som straff för dödsbrott som förräderi, mord och folkmord för att nämna några. I USA får varje stat välja om de anser det vara […]. Det finns 2 typer av fall; civil- och brottmål. I civilmål består det mesta av domen av fängelse […]. Att bli felaktigt anklagad är otänkbart, men tänk om du blev felaktigt anklagad och det yttersta straffet var döden. När ett brott begås antar de flesta att den enda acceptabla konsekvensen är att dödas snarare än […]. Dödsstraff som ett sätt att bestraffa brott och motverka felaktigt beteende har drabbats av motstånd från olika fronter.


Denna debatt rasar medan statistiskt sett Texas […]. Dödsstraffet har varit en metod som användes så långt tillbaka som 1700-talet f.Kr. Användningen av dödsstraff var för att straffa människor för att de begått obevekliga brott. Straffens svårighetsgrad var mycket sämre jämfört med dagens moderna. Dessa sämre straff inkluderade kokning av levande kroppar, bränning på bål, […]. Det har förekommit flera dispyter om huruvida dödsstraff är moraliskt rätt. Att överväga de etiska frågorna med detta straff kan hjälpa till att skilja om det ska förnekas eller accepteras.


Det kan till exempel hävdas att en brottsling av extrema brott bör ges samma straffnivå som sitt brott. Under […]. Har man någonsin undrat om personen som står eller sitter bredvid dem har potential att vara en mördare eller en våldtäktsman? Vad förväntar sig de som personligen är utsatta för offer eller har drabbats av en tragisk händelse som involverar en nära och kära eller någon som ligger dem nära och varmt om hjärtat av regeringen? Dömda brottslingar för […]. För min samtida uppsats har jag valt ett ständigt debatterat ämne, frågan om dödsstraff och om det är humant.


Under denna artikel kommer vi att titta på utvecklingen av dödsstraffet från där det började till idag. Vi ska ta och titta på vad som krävs för att dömas till dödscell […]. I de flesta andra situationer skulle det länge olösta Westfield-mordet ha varit ett dödsstrafffall. En årig juridisk sekreterare, Lena Triano, hittades bunden, våldtagen, misshandlad och knivskuren i sitt hem i New Jersey. Ett DNA-prov från hennes underkläder kopplade Carlton Franklin till brottsplatsen. Men lyckligtvis nog för Franklin, […]. Dödsstraff har funnits ända sedan människor började bilda de första gemenskaperna.


Vad som är förvånande är att det ännu inte har avskaffats i många delar av världen, och det är en fråga om het debatt även i de mest utvecklade länderna. Mer än hundra länder har helt avskaffat dödsstraffet för alla brott, medan väldigt få av dem tillämpar det på särskilda omständigheter för nationell säkerhet som krigsförbrytelser. Och när systemet går fel är det ofta frivilliga utanför det straffrättsliga systemet – journalister till exempel – som rättar till felen, inte polisen eller åklagaren. Att behålla dödsstraffet inför systemets påvisbara misslyckanden är oacceptabelt, särskilt eftersom det inte finns några starka överordnade skäl att gynna dödsstraffet. Fångar avrättas i USA med någon av fem metoder; i några få jurisdiktioner får fången välja vilken han eller hon föredrar:.


Det traditionella sättet för avrättning, hängande , är ett alternativ som fortfarande finns tillgängligt i Delaware, New Hampshire och Washington. Döden på galgen är lätt att knäcka: Om droppen är för kort kommer det att inträffa en långsam och plågsam död genom strypning. Om droppen är för lång kommer huvudet att slitas av. Två delstater, Idaho och Utah, godkänner fortfarande skjutningsgruppen. Fången är fastspänd i en stol och klädd i huva. Ett mål är fäst vid bröstet. Fem skyttar, en med blank, siktar och skjuter. Under hela 1900-talet har elchok varit den mest använda formen av avrättning i detta land och används fortfarande i elva stater, även om dödlig injektion är den primära metoden för avrättning.


Den dömde fången leds – eller dras – in i dödskammaren, spänns fast i stolen och elektroder fästs på huvud och ben. När strömbrytaren trycks på anstränger sig kroppen och skakar när spänningen höjs och sänks. Ofta stiger rök upp från huvudet. Det finns den fruktansvärda lukten av brinnande kött. Ingen vet hur länge elektricerade individer behåller medvetandet. I , beskrevs elstöten av John Evans i Alabama av ett ögonvittne enligt följande:. det första rycket av volt elektricitet passerade genom Mr. Evans kropp. Det varade i trettio sekunder.


Gnistor och lågor utbröt ... från elektroden som var bunden till Mr. Evans vänstra ben. Hans kropp smällde mot remmarna som höll honom i den elektriska stolen och hans näve knöt permanent. Elektroden sprack tydligen från remmen som höll den på plats. En stor bloss av gråaktig rök och gnistor strömmade ut under huven som täckte Mr. Evans ansikte. En överväldigande stank av bränt kött och kläder började genomsyra vittnesrummet. Två läkare undersökte Mr. Evans och förklarade att han inte var död. Evans fick en andra trettio sekunders stöt av elektricitet. Stanken av brinnande kött var illamående. Mer rök kom från hans ben och huvud. Återigen undersökte läkarna Mr. Vid den tiden bad jag fängelsekommissarie, som kommunicerade på en öppen telefonlinje till guvernör George Wallace, att ge nåd med motiveringen att Mr.


Evans utsattes för grym och ovanlig bestraffning. Begäran … avslogs. Klockan förklarade läkarna honom död. Avrättningen av John Evans tog fjorton minuter. Införandet av gaskammaren var ett försök att förbättra elstöten. I denna avrättningsmetod är fången fastspänd i en stol med en behållare med svavelsyra under. Kammaren försluts och cyanid släpps ner i syran för att bilda en dödlig gas. Avrättning genom kvävning i den dödliga gaskammaren har inte avskaffats men dödlig injektion fungerar som den primära metoden i stater som fortfarande tillåter det.


I en panel av domare på 9th Circuit Court of Appeals i Kalifornien, där gaskammaren har använts sedan beslutade att denna metod är en "grym och ovanlig straff. Högsta domstolens domare John Paul Stevens:. Några sekunder senare tittade han igen åt mig. Hans ansikte var rött och förvrängt som om han försökte kämpa sig igenom en enorm smärta. Hans mun var sammanpressad och hans käke var hårt knuten. Don tog sedan flera snabba klunkar av ångorna. Hans ansikte och kropp blev djupt röda och venerna i tinningen och halsen började bukta ut tills jag trodde att de kunde explodera. Efter ungefär en minut lutade Dons ansikte delvis framåt, men han var fortfarande vid medvetande.


Med några sekunders mellanrum fortsatte han att suga i sig. Han darrade okontrollerat och hans kropp var fylld av spasmer. Hans huvud fortsatte att smälla tillbaka. Hans händer var knutna. Vid denna tidpunkt började musklerna längs Dons vänstra arm och rygg rycka i en vågliknande rörelse under hans hud. Spott dreglade från hans mun. Ungefär två minuter senare fick vi veta av en fängelsetjänsteman att avrättningen var klar. Tingsrätten, S. Det senaste sättet att utdöma dödsstraffet, som antagits i lag av mer än 30 stater, är dödlig injektion, som först användes i Texas. Det är lätt att överdriva denna metods humanitet och effektivitet; man kan inte veta om dödlig injektion verkligen är smärtfri och det finns bevis för att det inte är det. Som U. Hovrätten konstaterade att det finns "väsentliga och okontroverterade bevis ... att avrättning med dödlig injektion utgör en allvarlig risk för grym, utdragen död ...


Även ett litet fel i dosering eller administrering kan lämna en fånge vid medvetande men förlamad medan han dör, ett kännande vittne till hans eller hennes egen kvävning. Heckler, F. Dess faner av anständighet och subtila analogi med livräddande medicinsk praxis gör utan tvekan dödande genom dödlig injektion mer acceptabelt för allmänheten. Journalisten Susan Blaustein, som reagerar på att ha sett en avrättning i Texas, kommenterar:. Inte heller utförs avrättning med dödlig injektion alltid smidigt som planerat. I "myndigheterna stack upprepade gånger nålar i ... Stephen Morin, när de hade problem med att hitta en användbar ven eftersom han hade varit en drogmissbrukare. Även om U. Högsta domstolen har slagit fast att den nuvarande metoden för dödlig injektion som används är konstitutionell, flera personer har lidit på grund av denna form av avrättning.


I Ohio utsattes Rommel Broom för 18 försök att hitta en ven så att han kunde dödas genom en dödlig injektion. Processen att försöka avrätta honom tog över två timmar. Till sist var guvernören tvungen att stoppa avrättningen och ge den intagne en veckas uppskov. Han var inte heller den enda fången i Ohio som blev så misshandlad. Staten hade ändrat sitt injektionsprotokoll för att använda ett enda läkemedel, propofol, som förespråkare säger orsakar svår smärta vid injektion. Även om liknande processer pågår i andra stater, [15] har inte alla protokollbaserade utmaningar lyckats; i Texas och Oklahoma har avrättningarna fortsatt trots frågor om potentiell grymhet med dödlig injektion och typen eller antalet kemikalier som används.


Food and Drug Administration FDA – är nu föremål för federala rättstvister som kan påverka legitimiteten för det amerikanska dödsstraffsystemet. De flesta som har observerat en avrättning är förskräckta och avsky. I mitt ansikte kunde han se fasan över sin egen död. Avsky mot skyldigheten att övervaka och bevittna avrättningar är en anledning till att så många fångvårdare – hur osentimentala de än är om brott och brottslingar – är motståndare till dödsstraff. Don Cabana, som övervakade flera avrättningar i Missouri och Mississippi reflekterar över sitt humör precis innan han bevittnade en avrättning i gaskammaren:.


Det har sagts att män på dödscell är omänskliga, kallblodiga mördare. Men när jag stod och såg en sörjande mamma lämna sin son för sista gången, ifrågasatte jag hur den elaka verksamheten med avrättningar skulle vara den stora utjämnaren... Den "sista milen" verkade vara en evighet, varje steg en smärtsam påminnelse om vad som väntade i slutet av promenaden. Var var den kallblodiga mördaren, undrade jag, när vi närmade oss dörren till nattens cell. Jag hade letat efter den mannen förut... och jag hade fortfarande inte hittat honom - jag såg, i mitt grepp, bara ett skrämt barn. Jag vill inte göra det här längre.


De gör sitt bästa för att utföra det omöjliga och omänskliga jobb som staten har anklagat dem för. Vi som har deltagit i avrättningar lider ofta av något som liknar posttraumatisk stress. Många vänder sig till alkohol och droger. För vissa individer verkar dock avrättningar vädja till konstiga, avvikande impulser och ge utlopp för sadistiska drifter. Vaktmästare Lewis Lawes från Sing Sing-fängelset i New York skrev om de många förfrågningar han fick om att titta på elchocker och berättade att när jobbet som bödel blev ledigt. Offentliga avrättningar var vanliga i detta land under 1800- och början av 1900-talet.


En av de sista inträffade i Kentucky, när 20 människor samlades för att titta på hängningen av en ung afroamerikansk man. Teeters, i Journal of the Lancaster County Historical Society Glädjen i brutalitet, smärta, våld och död kan alltid vara med oss. Men visst måste vi dra slutsatsen att det är bäst att lagen inte uppmuntrar sådana impulser. När regeringen sanktionerar, befaller och ceremoniellt utför avrättningen av en fånge, ger det stöd åt denna destruktiva sida av den mänskliga naturen. För mer än två århundraden sedan hävdade den italienska juristen Cesare Beccaria i sin mycket inflytelserika avhandling om brott och straff: "Dödsstraffet kan inte vara användbart, på grund av det exempel på barbari som det ger män.


Sådana metoder är till sin natur grymma och kommer alltid att håna försöket att dölja dem i rättvisa. Som högsta domstolens domare Arthur J. Goldberg skrev: "Statens avsiktliga institutionaliserade tagande av mänskligt liv är den största tänkbara försämringen av den mänskliga personlighetens värdighet. Kapitalöverklaganden är inte bara kostsamma; de är också tidskrävande. Den genomsnittliga dödsdömde väntar 12 år mellan dom och avrättning, och vissa sitter i väntan på sina avrättningar i dödsdömet i upp till 30 år. I isoleringscell är fångar ofta isolerade i 23 timmar varje dag utan tillgång till träning eller utbildningsprogram, fritidsaktiviteter eller regelbundna besök. Sådana tillstånd har visat sig provocera fram agitation, psykoser, vanföreställningar, paranoia och självdestruktivt beteende.


När dödsdömda med framgång överklagar sina domar överförs de till den allmänna fångarbefolkningen, och när dödsdömda fritas släpps de omedelbart ut i samhället. Varken Death Row Syndrome eller Death Row Phenomenon har fått formellt erkännande från American Psychiatric Association eller American Psychological Association. Death Row Syndrome fick internationellt erkännande under utlämningsförfarandet av Jens Soering, en tysk medborgare som arresterades i England och anklagades för att ha begått mord på amerikansk mark.


Rättvisa, hävdas det ofta, kräver dödsstraff som den enda lämpliga vedergällningen för avskyvärda brott. Detta påstående tål dock ingen granskning. Till sin natur är allt straff vedergällande. Därför kan vilken legitimitet som än finns i straff som rättfärdig vedergällning i princip tillgodoses utan tillgripande av avrättningar. Dessutom skulle dödsstraffet kunna försvaras på snäva vedergällningsgrunder endast för brottet mord, och inte för något av de många andra brott som ofta har blivit föremål för detta straffsätt våldtäkt, kidnappning, spionage, förräderi, narkotikahandel.


Få försvarare av dödsstraffet är villiga att konsekvent begränsa sig till den snäva räckvidd som vedergällningen ger. I vilket fall som helst är avrättning mer än ett straff som utkrävs som vedergällning för att ha tagit ett liv. Som nobelpristagaren Albert Camus skrev: "För att det ska finnas likvärdighet måste dödsstraffet straffa en brottsling som hade varnat sitt offer för det datum då han skulle tillfoga honom en fruktansvärd död och som från det ögonblicket och framåt hade spärrade honom på hans nåd i månader. Ett sådant monster möter man inte i privatlivet. Det hävdas också ofta att döden är vad mördare förtjänar, och att de som motsätter sig dödsstraffet bryter mot den grundläggande principen att brottslingar ska bestraffas enligt deras rättvisa efterrätter - "att få straffet att passa brottet.


Det skulle kräva att vi förråder förrädare och dödar flera mördare om och om igen - straff som naturligtvis är omöjliga att utdöma. Eftersom vi inte rimligen kan sträva efter att bestraffa alla brott enligt denna princip, är det godtyckligt att åberopa det som ett krav på rättvisa vid straff för mord. Om emellertid principen om rättvisa öknar innebär att straffens stränghet måste stå i proportion till brottets allvar - och eftersom mord är det allvarligaste brottet, förtjänar det det strängaste straffet - så är principen utan tvekan sund.


Ändå tvingar denna utgångspunkt inte stöd för dödsstraffet; vad det kräver är att andra brott bestraffas med fängelse eller andra mindre allvarliga förluster än de som används vid straff för mord. Brottslingar förtjänar utan tvekan att bli straffade, och straffens stränghet bör vara anpassad till deras skuld och den skada de har orsakat de oskyldiga. Men straffens stränghet har sina gränser - påtvingade av både rättvisa och vår gemensamma mänskliga värdighet. Regeringar som respekterar dessa gränser använder inte överlagt, våldsamt mord som ett instrument för socialpolitik.


Vissa människor som har förlorat en närstående till mord tror att de inte kan vila förrän mördaren avrättats. Men denna känsla är inte på något sätt universell. Coretta Scott King har observerat, "Som en vars man och svärmor har dött offren för mord och mord, är jag bestämt och otvetydigt emot dödsstraffet för de som dömts för dödsbrott. En ond gärning löses inte genom en ond gärning av vedergällning. Rättvisan går aldrig framåt när man tar ett människoliv. Moral upprätthålls aldrig av ett legaliserat mord. Det är nästan omöjligt att beskriva smärtan av att förlora en förälder till ett meningslöst mord.


Jag minns att jag låg i sängen och bad: 'Snälla, Gud. Snälla, ta inte hans liv också. Och jag kände, alldeles för tydligt, ångesten som skulle sprida sig genom en annan familj - ytterligare en uppsättning föräldrar, barn, bröder och systrar som kastades i sorg. Över hela landet har många som har överlevt mordet på en älskad anslutit sig till Murder Victims' Families for Reconciliation eller Murder Victims Families for Human Rights, i försöket att ersätta ilska och hat mot brottslingen med ett återställande förhållningssätt till både förövaren och de sörjande överlevande. Grupper av mordoffer familjemedlemmar har stött kampanjer för avskaffande av dödsstraffet i Illinois, Connecticut, Montana och Maryland senast.


Men att skona dem kan hjälpa till att starta en dialog som en dag kommer att leda till att dödsstraffet avskaffas. Lawrence Brewer, dömd för James Byrds ökända dödsfall i Texas, avrättades i Members of Mr. Jag skulle ha varit bra i fängelset. Jag vet att han inte kan skada min pappa längre. Jag önskar att staten tog i åtanke att detta inte är vad vi vill. Det påstås ibland att det är orättvist mot skattebetalarna att avskaffa dödsstraffet, under antagandet att livstids fängelse är dyrare än avrättning. Om man tar hänsyn till alla relevanta kostnader är dock precis det omvända sant.


Rättegångskostnader - inklusive tiden för domare, åklagare, offentliga försvarare och domstolsreportrar, och de höga kostnaderna för underrättelser - bärs till största delen av skattebetalarna. De extra kostnaderna för separata dödsdömda bostäder och extra säkerhet i domstol och på andra ställen ökar också kostnaden. En studie visade att om dödsstraffet skulle återinföras i New York, skulle kostnaden för enbart huvudstadsrättegången vara mer än dubbelt så stor som kostnaden för ett livstids fängelse. State Defenders Assn. Dödsstraffet återinfördes så småningom i New York och fann sedan grundlagsstridigt och återinfördes inte igen, delvis på grund av kostnaden.


I Maryland drog en jämförelse av kapitalrättegångskostnader med och utan dödsstraff under åren slutsatsen att ett dödsstrafffall kostar "ungefär 42 procent mer än ett fall som resulterar i en icke-dödsdom. Gruppen inkluderar över brottsbekämpande ledare, förutom brottsofferförespråkare och frikända individer. Bland dem finns tidigare Los Angeles County distriktsåklagare Gil Garcetti, vars kontor drivit dussintals dödsfall under sina 32 år som åklagare. Han sa, "Min frustration handlar mer om det faktum att dödsstraffet inte tjänar något användbart syfte och det är väldigt dyrt. Det var inte min avsikt och jag tror inte heller att av de väljare som överväldigande antog dödsstrafflagen i Vi ansåg inte den fruktansvärda möjligheten.


Från ena änden av landet till den andra offentliga tjänstemän förnekar merkostnaderna för kapitalfall även när de stöder dödsstraffsystemet. Politiker skulle kunna ta itu med denna kris, men för det mesta stöder de antingen avrättningar eller förblir tysta. Alla besparingar i dollar skulle naturligtvis ske på bekostnad av rättvisan: I nästan hälften av dödsstrafffallen som granskades enligt federala habeas corpus-bestämmelser upphävdes morddomen eller dödsdomen. I , som svar på det offentliga ropet för att påskynda avrättningarna, införde kongressen stränga restriktioner för tillgången till federal habeas corpus och avslutade också all finansiering av de regionala dödsstraffets "resurscentra" som belastades med att tillhandahålla råd vid överklagande i de federala domstolarna.


Carol Castenada, "Death Penalty Centers Losing Support Funds," USA Today, okt. Besparingarna i tid och pengar kommer att visa sig vara illusoriska. Det är allmänt rapporterat att den amerikanska allmänheten i överväldigande grad godkänner dödsstraffet. En mer noggrann analys av allmänhetens attityder visar dock att de flesta amerikaner föredrar ett alternativ; de skulle motsätta sig dödsstraffet om dömda mördare dömdes till livstid utan villkorlig frigivning och var skyldiga att göra någon form av ekonomisk ersättning. Endast en minoritet av den amerikanska allmänheten skulle gynna dödsstraff om de erbjuds sådana alternativ. Ett internationellt perspektiv på dödsstraffet hjälper oss att förstå det speciella med dess användning i USA. Så länge sedan rapporterades det till Europarådet att "fakta visar tydligt att dödsstraffet i Europa betraktas som något av en anakronism ...


Idag har hela Västeuropa, antingen enligt lag eller i praktiken, avskaffat dödsstraffet. I Storbritannien avskaffades det med undantag för fall av förräderi i ; Frankrike avskaffade det i Kanada avskaffade det i FN:s generalförsamling bekräftade i en formell resolution att det över hela världen är önskvärt att "progressivt begränsa antalet brott för vilka dödsstraff kan utdömas, med tanke på önskvärdheten av avskaffa detta straff. Att understryka världsomspännande stöd för avskaffande var handlingen från den sydafrikanska författningsdomstolen i , med undantag för dödsstraffet som ett "omänskligt" straff.


Mellan och , två dussin andra länder avskaffade dödsstraffet för alla brott. Sedan har 43 fler avskaffat det. Idag har över nationer avskaffat dödsstraffet antingen genom lag eller i praktiken, och av de 58 länder som har behållit dödsstraffet genomförde endast 21 kända avrättningar i Även om det andra protokollet till ICCPR är det enda världsomspännande instrumentet som kräver döden straffavskaffande finns tre sådana instrument med regional tyngdpunkt. Det sjätte protokollet till den europeiska konventionen om mänskliga rättigheter ECHR, antaget av Europarådet i och ratificerat av arton nationer i mitten, föreskriver avskaffande av dödsstraff under fredstid.


I , antog rådet det trettonde protokollet till Europakonventionen, som föreskriver avskaffande av dödsstraffet under alla omständigheter, inklusive tider av krig eller överhängande krigshot. I Organisationen av amerikanska stater antog protokollet till den amerikanska konventionen om mänskliga rättigheter för att avskaffa dödsstraffet, som föreskriver totalt avskaffande men tillåter stater att förbehålla sig rätten att tillämpa dödsstraffet under krigstid. USA har ratificerat Wienkonventionen om konsulära förbindelser VCCR, ett internationellt fördrag som anger ett ramverk för konsulära förbindelser mellan oberoende länder. Alla 51 dömdes till döden. När staten Texas vägrade att hedra denna dom och ge lindring åt de 15 dödsdömda fångarna vars VCCR-rättigheter den hade kränkt, president George W.


I undertecknade Förenta staterna FN:s konvention mot tortyr och annan grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning CAT. Även om det inte uttryckligen förbjuder dödsstraff, förbjuder fördraget avsiktligt tillfogande av smärta. Dessutom, bortsett från olyckor, kan våra metoder för avrättning – dödlig injektion, elstötning, skjutningsgrupp, gaskammare och hängning – vara smärtsamma. Också i ratificerade USA den internationella konventionen om avskaffande av alla former av rasdiskriminering ICERD, ett fördrag avsett att skydda mot rasdiskriminering, vare sig det är avsiktligt eller som ett resultat av till synes neutral statlig politik. För att uppfylla sina skyldigheter som part i ICERD måste USA vidta åtgärder för att se över och ändra policyer och förfaranden som skapar eller vidmakthåller rasdiskriminering, inklusive dödsstraff.


En gång i bruk överallt och för en mängd olika brott är dödsstraffet idag generellt förbjudet enligt lag och övergivet i praktiken i de flesta länder utanför USA. Faktum är att den omisskännliga världsomspännande trenden går mot ett fullständigt avskaffande av dödsstraffet. I USA är motståndet mot dödsstraffet utbrett och mångsidigt. Katolska, judiska och protestantiska religiösa grupper är bland de mer än 50 nationella organisationer som utgör den nationella koalitionen för att avskaffa dödsstraffet. Case Against the Death Penalty publicerades först av ACLU som en broschyr i Originaltexten skrevs av Hugo Adam Bedau, Ph. Denna version reviderades senast av ACLU i Radelet, Death Sentencing i East Baton Rouge Parish, , 71 La.


al, Los Tocayos Carlos, 43 Colum. com, sep. html ; se även Victoria Gill, The Search for a Humane Way to Kill, BBC News, aug. Williams, tillverkare av bedövningsmedel som används vid avrättningar, slutar med drogen, L. Times, Jan. Times, apr. Tribune, 10 juli, , www. Post, Mar. Times, dec. htm ; Domstolen ger Arizona varning om execution Protocol, Associated Press, feb. com, aug. Vill ha åtal över avrättning drog avvisad , Reuters, apr. Republiken, feb. htm l; Kevin Johnson, Rättegång försöker blockera import av nyckelexekveringsläkemedel, USA Today, feb. UA2pmKBCzGc ; Ryan Gabrielson, Lethal Injection Drug Tied to London Wholesaler, California Watch, jan.

No comments:

Post a Comment