Monday, January 10, 2022

Exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser

Exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser



Gör inte avhandlingens uttalande för snävt exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser specifik. Vad är en uppmärksamhetsfångare? Statistikkrok Siffror och fakta ger korrekt information om ditt ämne och kopplar därmed läsaren till uppsatsen. Grind är ordleken eftersom det så klart finns grind, men det finns också "skalet" av en vattenmelon. Ge korrekta, spännande och pålitliga siffror och fakta om ämnet.





Topp 4 uppsatsuppmärksamhet



GAMBITER FÖR ATT SKRIVA. Johnie H. Scott, M. Docent i panafrikanska studier. Kalifornien Exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser UniversityNorthridge. Jag vill erkänna en vetenskaplig tacksamhetsskuld till John Langan i. Lunsford och Bill Bridges i, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser. Boeck och Megan C. Rainey Connections: Skriva, läsa och kritiskt tänkande för sitt eget arbete inom området för att öppna och avsluta uppsatsstrategier. Samtidigt måste också kredit ges till Deanne K. Milan i. Slutligen, en uppriktig uppskattning måste riktas till mina kollegor exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser associerade i Writing Programme vid Pan African Studies Department vid California State University, Northridge från den tidpunkt då detta först skrevs för cirka 15 år sedan i Dr.


Rosentene B. Purnell professor emeritus och grundare av PAS Writing Program samt författare till Bridges: Ways of Approaching Written DiscourseDr. Tom Spencer-Walters Ordförande för avdelningen och grundare av Kapu-Sensand Professors King Edward Carter, professor och författare Herbert A. Simmons i. Jag tackar var och en för insikterna och observationerna under årens engagemang för att utveckla röster bland eleverna som matrikulerar genom PAS Writing Program. Till Simmons och Priestley, i synnerhet, vill jag rikta ett hjärtligt tack för att de fortsatte traditionen för Watts Writers Workshop som vi alla var en del av.


Skrivandet måste arbetas med - och arbetas med konstant, varje dag. Med det sagt är min avsikt att presentera ett annat sätt att skriva. Den här artikeln är baserad på min exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser erfarenheter som författare och i klassrummet - och jag gör detta som någon vars förmåga och kärlek till att skriva gjorde det möjligt för mig att flytta upp från Jordan Downs Housing Projects i södra centrala Los Angeles, passera genom Harvard, Stanford och Antioch Universities och bosätta mig till en position där jag nu kan dela min kärlek till hantverket och kärleken till att skriva själv med andra, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser. För de av er som enbart är intresserade av att skriva bättre stycken och uppsatser, det jag har att säga bör ge några insikter om hur man utför den uppgiften.


För er, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser, men som ser skrivande som ett sätt att påverka sociala attityder och förändra hur människor ser på frågor och varandra, kanske det jag har att säga kommer att hjälpa till att få igång några tankar nu. Jag hoppas verkligen det. Du tar plats i ditt vardagsrum, kanske i frukostkroken i ditt kök där du sedan pausar en stund eller två medan du lyfter kuvertet från ena handen till den andra. Upprymd nu med adrenalinet som pumpar lägger du nummerserien åt sidan och läser vidare. Den andra möjligheten gäller för alla målgrupper. Bra skribenter vet att ett av de allvarligaste felen som kan göras är att öppna upp direkt med huvudsyftet med skrivandet - detta är en automatisk avstängning för läsaren!


Du måste göra det bästa av den tiden. Att känna till och kunna använda de olika öppningsstrategierna på ett effektivt sätt kan bara förbättra dina färdigheter som författare. Tänk på att avhandlingen ger huvudidén för hela kompositionen. När du använder denna gambit är det mycket effektivt att ange dessa frågor som en serie one-liners, dvs, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser. Tänk bara på att frågorna du ställer gör mer än att bara sätta tonen för ditt papper, dessa frågor tidigare eller exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser måste besvaras. De bästa citaten är de som hämtats från populärkulturen, från samhällslitteraturen allmänheten, dvs. Om du skriver till en politiskt konservativ publik, kanske du vill inleda med ett citat från en noterad konservativ.


Om publiken uppfattas som en hip, uppåtriktad grupp av afroamerikanska kvinnor, så kanske du vill inleda med ett uttalande från någon som Joan Morgan, bell hooks, June Jordan, Sonia Sanchez, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser, Alice Walker eller Sistah Souljah. Om du å andra sidan riktar ditt budskap till en tonårsläsekrets baserad i den urbana kärnan, kanske du vill öppna med ett citat från de socialt medvetna texterna av en av de ledande rapartisterna eller grupperna. Vem skulle du använda, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser, till exempel om tidningen var centrerad kring problemen orsakade av gängvåld?


Använd citat, med andra ord, som ansluter till din publik! Alla åhörare njuter av en berättelse, särskilt de med mänskligt intresse. I det här fallet sätter du ett ansikte exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser ansikten mot din komposition genom att dra på en incident som innehåller ett moraliskt centrum, ett som du sedan kan använda för att leda din publik till avhandlingens uttalande. Här igen, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser, de bästa anekdoterna är de som kommer från populärkulturen: från berättelser och händelser som folk är medvetna om och pratar om. Det gör du genom att presentera statistisk data, fakta, siffror som understryker de frågor som ska diskuteras. Uppgifterna måste vara relevanta, validerade och presenterade exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser ett objektivt sätt fritt från redaktionellisering — fakta talar för sig själva.


Det här är bäst exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser genom att använda två av de sex gambitarna. Dina mer skickliga skribenter använder sig ofta av detta, den sjunde och sista öppningsgambiten. Alla dessa öppningsstrategier, eller uppsatsgambiter, har ett syfte och det är att fokusera publiken på ditt syfte med att skriva: ditt avhandlingsuttalande. Detta uttalande ses bäst som en enda, komplett mening som innehåller huvudidén för hela kompositionen med minst tre 3 mönster genom vilka du avser att utveckla och stödja ämnet.


Den har inget fokus och misslyckas med att ge publiken någonting när det gäller vart kompositionen är på väg. Från det här examensarbetet vet vi att du kommer att skriva om 1 den stora bensinkörningen en Hyundai får i jämförelse med andra bilar, 2 det låga underhållet och pengarna som sparas på reparationer med Hyundai i motsats till andra fordon, och 3 det lyhörda hur Hyundai hanterar på vägen i förhållande till andra bilar på motorvägar och stadsgator. Dessa tre utvecklingsmönster bidrar alla till och stödjer huvudtanken, som är att Hyundai är en fantastisk bil.


De gör det på ett logiskt, ordnat sätt vilket är vad din läsekrets förväntar sig i en välorganiserad komposition. På samma sätt måste du nu ta reda på de fyra 4 vanligaste felen som görs när du utformar avhandlingspåståenden:. Synergy — Att sammanföra allt:. När du strukturerar stycken, essäer och andra kompositioner som fungerar för läsaren - och tänk på att när du skriver för allmänheten kommer publiken alltid först! Du uppnår detta genom att använda de inledande gambits eller strategier som jag har identifierat här, som var och en leder läsaren till vad som förhoppningsvis kommer att bli ett välformulerat, tydligt formulerat avhandlingsuttalande.


Dina läsare ska kunna följa den avhandlingen på ett logiskt och ordnat sätt till slut, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser. Du vill skriva något som lämnar ett intryck hos din publik, en tro på att de har fått något av stort värde. Detta uppnås bäst genom att använda någon av följande sex avslutande gambits. Återigen, det finns faktiskt åtta men elever som följer med mig till Freshman Composition kommer att hämta de återstående två på den nivån:. Vad du gör här är att upprepa för dina läsare de utvecklingsmönster som först artikulerades i avhandlingens uttalande; i själva verket knyter du nu ihop paketet.


Detta kan vara ett mycket effektivt sätt att avsluta en uppsats. Det ger stil och elegans till skrivandet. De bästa citaten, återigen, kommer från populärkultur eller visdom, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser. Citatet bör vara direkt relaterade till ämnet. Att använda citat ger definitivt din publik intrycket av att du har kontroll över materialet. Återigen har vi att göra med läsbarhet. Publiken älskar bra historier, de som har en kärna, en känslighet. Författaren som kan avsluta en komposition med en kort berättelse kommer säkerligen att lämna ett minnesvärt intryck på läsarna. När som helst kan du fokusera publiken på huvudpoängen i ditt skrivande, sedan lämna dem med något att fundera över när de har läst klart, då har du lyckats.


Kom ihåg att förutsägelsen återspeglar vad som kan eller kommer att hända om påståendet i din avhandling inte följs eller åtgärdas. Detta engagerar publiken i handlingar vilket alltid är en positiv effekt. I samma ven, exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser, att ge publiken en rekommendation eller en serie rekommendationer är effektivt eftersom du ger dem en lista över åtgärder de kan vidta. Detta flyttar publiken från passiva läsare till aktiva görare. Detta är proaktivt, engagerande skrivande som gör din publik medveten om att det de har läst inte bara är hjärngodis, utan en allvarlig uppmaning från skribenten till dem att agera efter det som har lagts på bordet. Denna slutsats håller din läsekrets stimulerad.


Bra skrivande kräver övning och engagemang. En av nycklarna till att vara en effektiv författare är att komma ihåg din publik, ha dem i åtanke, att förstå att den bästa publiken är en som tar en aktiv snarare än passiv roll i att läsa vad det är som du försöker få fram. De öppnings- och stängningsstrategier som har diskuterats här är beprövade sätt att genomföra exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser exakta syftet. För att bli riktigt skicklig på att skriva måste du dock läsa: brett och brett. Läsning ger dig tillgång inte bara till ny information utan, ännu mer, kommer att utsätta dig för olika skrivstilar och uttryckssätt som bara kan förbättra och förbättra ditt eget.


Diskussionsfrågor:. Vilka är dessa sju och ge dina egna ursprungliga exempel när du förklarar var och en. Författaren listar de fyra vanligaste felen i konstruktionen av avhandlingspåståenden. Vilka är dessa fel och vilka ger dig störst svårighet? Identifiera var och en av exempel på uppmärksamhetsfångare för uppsatser åtta tekniker och ge kortfattat dina egna, originella exempel och illustrationer för att förklara var och en. På vilket sätt har den utökat dina tidigare kunskaper och medvetenhet om sätt att öppna och stänga ditt skrivande. UPPMÄRKSAMHET GRABBERS: ÖPPNING OCH AVSLUTNING SAMLINGAR FÖR SKRIVNING Av Johnie H. Tänk på att avhandlingen ger huvudidén för hela kompositionen; 2 Använd en fråga eller serie med tankeväckande frågor.


Tänk bara på att frågorna du ställer gör mer än att bara sätta tonen för ditt papper, dessa frågor måste förr eller senare besvaras; 3 Använd citat. Uppgifterna måste vara relevanta, validerade och presenteras på ett objektivt sätt fritt från redaktionellisering — fakta talar för sig själva; 6 Använd motsatsen till vad du planerar att skriva om. Avhandlingens uttalande Alla dessa öppningsstrategier, eller uppsatsgambits, har ett syfte och det är att fokusera publiken på ditt syfte med att skriva: ditt avhandlingsuttalande. På samma sätt måste du nu ta reda på de fyra 4 vanligaste felen som görs när du skapar avhandlingsuttalanden: Gör inte tillkännagivande.


eller berätta för läsaren vad du planerar att skriva om — låt skrivandet förmedla berättelsen! Gör inte uppsatsen för bred. Detta händer när författaren har misslyckats med att noggrant tänka ut eller planera vad det faktiska ämnet kommer att vara. Det här är inte den sortens avhandlingsförklaring du skulle lägga fram för ett forskningsuppsats eller uppsatsämne som ska komma nästa vecka. Den är alldeles för bred och generell. Gör inte avhandlingens uttalande för snävt eller specifikt. Återigen är detta ett resultat av att man inte helt har tänkt igenom vad man ska skriva om.





min första erfarenhetsuppsats



Därför ska du få din introduktion att sticka ut och fungera för dig. Så vilka uppmärksamhetsfångare fungerar bäst i uppsatsskrivande, och hur du ser till att den första meningen i det inledande stycket gör dina läsare nyfikna? Du kan använda en mängd olika uppmärksamhetsfångare för ditt verk; dock fungerar vissa krokar bättre för vissa uppdrag. Alternativt kan du alltid beställa professionell hjälp om du tvivlar på din skrivtalang. Ett av de mest effektiva sätten att starta ett papper är att ställa en fråga till läsaren. Men för att formulera frågan på rätt sätt måste du känna din publik väl. Annars riskerar du att misslyckas med att träffa målet. Samtidigt ska du se till att den inledande frågan leder läsaren att fortsätta tanken eller att hitta svaret i din tidning.


Det kommer knappast att engagera människor i kritiskt tänkande. Du kan också berätta en personlig historia. Läsare älskar berättelser; välskrivna berättelser är alltid minnesvärda och väcker intresse för människor. Nyckeln till en bra story hook är att göra den direkt kopplad till huvudtemat för uppdraget. Detta tillvägagångssätt är bäst lämpat för personliga berättelser eller antagningsuppsatser och kommer knappast att fungera i mer formella typer av akademiska uppdrag. Med en sådan story hook kommer du aldrig att skilja ditt papper från mängden. En anekdotkrok är lämplig för en berättande eller beskrivande uppsats. Även om du inte anser att ditt stycke är humoristiskt, kan en rolig öppning fortfarande fungera. Amcas grundläggande kurshandledning Funktionen av en argumenterande uppsats är att visa att din påstående åsikt, teori, hypotes om något fenomen eller fenomen är korrekt eller mer.


Händer mycket personliga uppsatsexempel som jag försökte sjuhundra ut anledningen till att du letar efter söta idéer ämne ofta att att någon annan ibland sanning. Gratis fattigdomsuppsatser, uppsatser och forskningsartiklar titel: längd: färg fattigdom i nigeria fattigdomsminskningsprogram i nigeria fattigdom i nigeria -a. Ingen kan nå seger utan att möta någon utmaning vid något tillfälle livet är fullt ibland har jag misslyckats och ibland har jag lyckats de senaste sex månaderna innan, någon allvarlig skada hände min teamledare och hon tar bara hand om affärer tills idag är det en situation som jag lärde mig att hantera kunden.


Onsdag 31 oktober frankenstein bok ii frågesport och tidskrifter uppdrag av uppsatsuppmaningar slutet av kvartalet torsdag 1 november ingen skola för. Har du livslånga bästa vänner? läs vårt nya berättande uppsatsprov om det stora utbudet av gratis tips och skrivexempel på academichelpnet. Är avsett att hjälpa studenter att utveckla färdigheter att skriva bra uppsatser på universitet de stöter på hinder på vägen som hindrar dem från att uppfylla sina. När du strukturerar stycken, essäer och andra kompositioner som fungerar för läsaren - och tänk på att när du skriver för allmänheten kommer publiken alltid först!


Du uppnår detta genom att använda de inledande gambits eller strategier som jag har identifierat här, som var och en leder läsaren till vad som förhoppningsvis kommer att bli ett välformulerat, tydligt formulerat avhandlingsuttalande. Dina läsare ska kunna följa den avhandlingen på ett logiskt och ordnat sätt till slut. Du vill skriva något som lämnar ett intryck hos din publik, en tro på att de har fått något av stort värde. Detta uppnås bäst genom att använda någon av följande sex avslutande gambits. Återigen, det finns faktiskt åtta men elever som följer med mig till Freshman Composition kommer att hämta de återstående två på den nivån:. Vad du gör här är att upprepa för dina läsare de utvecklingsmönster som först artikulerades i avhandlingens uttalande; i själva verket knyter du nu ihop paketet.


Detta kan vara ett mycket effektivt sätt att avsluta en uppsats. Det ger stil och elegans till skrivandet. De bästa citaten, återigen, kommer från populärkultur eller visdom. Citatet bör vara direkt relaterade till ämnet. Att använda citat ger definitivt din publik intrycket av att du har kontroll över materialet. Återigen har vi att göra med läsbarhet. Publiken älskar bra historier, de som har en kärna, en känslighet. Författaren som kan avsluta en komposition med en kort berättelse kommer säkerligen att lämna ett minnesvärt intryck på läsarna. När som helst kan du fokusera publiken på huvudpoängen i ditt skrivande, sedan lämna dem med något att fundera över när de har läst klart, då har du lyckats.


Kom ihåg att förutsägelsen återspeglar vad som kan eller kommer att hända om påståendet i din avhandling inte följs eller åtgärdas. Detta engagerar publiken i handlingar vilket alltid är en positiv effekt. På samma sätt är det effektivt att ge publiken en rekommendation eller serie av rekommendationer eftersom du ger dem en lista över åtgärder de kan vidta. Detta flyttar publiken från passiva läsare till aktiva görare. Detta är proaktivt, engagerande skrivande som gör din publik medveten om att det de har läst inte bara är hjärngodis, utan en allvarlig uppmaning från skribenten till dem att agera efter det som har lagts på bordet. Denna slutsats håller din läsekrets stimulerad. Bra skrivande kräver övning och engagemang. En av nycklarna till att vara en effektiv författare är att komma ihåg din publik, ha dem i åtanke, att förstå att den bästa publiken är en som tar en aktiv snarare än passiv roll i att läsa vad det är som du försöker få fram.


De öppnings- och stängningsstrategier som har diskuterats här är bevisade medel för att uppnå det exakta syftet. För att bli riktigt skicklig på att skriva måste du dock läsa: brett och brett. Läsning ger dig tillgång inte bara till ny information utan, ännu mer, kommer att utsätta dig för olika skrivstilar och uttryckssätt som bara kan förbättra och förbättra ditt eget. Diskussionsfrågor:. Vilka är dessa sju och ge dina egna ursprungliga exempel när du förklarar var och en. Författaren listar de fyra vanligaste felen i konstruktionen av avhandlingspåståenden.


Vilka är dessa fel och vilka ger dig störst svårighet? Identifiera var och en av de åtta teknikerna och ge kortfattat dina egna, originella exempel och illustrationer för att förklara var och en. På vilket sätt har den utökat dina tidigare kunskaper och medvetenhet om sätt att öppna och stänga ditt skrivande. UPPMÄRKSAMHET GRABBERS: ÖPPNING OCH AVSLUTNING SAMLINGAR FÖR SKRIVNING Av Johnie H. Tänk på att avhandlingen ger huvudidén för hela kompositionen; 2 Använd en fråga eller serie med tankeväckande frågor. Tänk bara på att frågorna du ställer gör mer än att bara sätta tonen för ditt papper, dessa frågor måste förr eller senare besvaras; 3 Använd citat.

No comments:

Post a Comment