Friday, February 11, 2022

Övertygande uppsats om organdonation

Övertygande uppsats om organdonation



Förslagsuppsats - Organförsäljning. Den första framgångsrika njurtransplantationen gjordes i Boston i Organ Donation Myths Words 4 Pages övertygande uppsats om organdonation Anförda verk. I andra länder i världen förlorade tusentals fler vars liv kunde förlängas eller omvandlas genom transplantationer sina liv på grund av otillgängliga organ. Sammanfattningsvis, för en organdonation i USA har olika stater lite olika lagar, regler och förordningar.





För- och nackdelar med organdonation



Hur känner du när du måste vänta på något du verkligen, verkligen vill ha? Hur många av er har egentligen tänkt på organdonation? Enligt nätverket för organförsörjning och transplantation finns det från kl. 12 på onsdagen patienter för närvarande på väntelistan, och bland dessa finns män, kvinnor och barn av alla raser och etnisk bakgrund, och till den siffran läggs ytterligare en person varje gång. elva minuter. Många personer på denna lista kommer att dö innan de får en transplantation på grund av brist på organdonatorer. Detta behöver inte hända. Vi kan hjälpa till genom att donera våra organ. Det finns många missuppfattningar om organdonationer. Många tror att de skulle vara för gamla eller till och med för unga när de dör för att donera sina organ.


Många tror till och med att det skulle bli för dyrt för deras familjer, eller att när ett sjukhus får reda på att de är en organdonator, skulle läkaren som så desperat försökt rädda ditt liv sluta. Men ingen av dessa övertygelser är i själva verket sanna. Vid döden bedöms dina organ för sitt tillstånd, vilket ofta har lite att göra övertygande uppsats om organdonation din ålder. Kostnaden för en organtransplantation står för mottagarförsäkringen, övertygande uppsats om organdonation, inte den avlidne eller deras familj. Någon som är intresserad av att bli donator kan till och med ange vilka organ de vill donera och kan till och med ange om de vill vara vävnadsdonator eller inte.


Beställ anpassad uppsats Övertygande talorgandonation med gratis plagiatrapport. Det finns som jag sa tidigare patienter för närvarande på organtransplantationsväntelistan, och ofta behöver mottagarna mer än ett organ. I genomsnitt kommer sjuttiofyra personer att få gåvan av en organdonation, medan ett tjugotal kommer att dö i väntan på varje dag. Var elva minut läggs ytterligare ett namn till på väntelistan, som sammanlagt uppgår till ungefär hundra och trettio personer per dag. Det finns två typer av organdonationer. Först finns det donationer som görs vid döden. När du dör kan du donera organ som: lever, njurar, hjärta, bukspottkörtel, övertygande uppsats om organdonation, och lungor och många olika vävnader i din kropp.


Vävnadsdonationer används ofta för att behandla brännskadade, reparera ligament eller ersätta ben. För det andra finns möjligheten till en levande donation. De flesta levande donatorer tenderar att vara familjemedlemmar eller nära vänner till någon som är med övertygande uppsats om organdonation behov av ett vitalt organ, men de flesta är väldigt osjälviska individer som hjälper främlingar. Levande donatorer kan donera en njure, en partiell lever, lunga eller bukspottkörtel. Deras lever kommer att regenereras till full storlek hos både givaren och mottagaren och njuren kommer att förstoras för att fungera normalt, övertygande uppsats om organdonation. Lungan och bukspottkörteln kommer inte att förändras men de flesta människor mår bra av nedsatt funktion. Om du bestämmer dig för att ge livets gåva finns det flera sätt att göra dina önskemål om att bli organdonator kända.


Statliga och lokala register är ett bra ställe att börja, signera och bära ett organdonatorkort i din plånbok eller handväska. Det viktigaste är att dina familjer är väl informerade om ditt beslut. Dina önskemål kommer att utföras om du har skrivit på i registret eller via DMV, men det gör det mycket lättare för din familj om de vet att det var ditt val, övertygande uppsats om organdonation. Som du kan se kan donera dina organ och vävnader vara ett av de viktigaste besluten du någonsin fattar och även den största gåvan du någonsin kan ge, övertygande uppsats om organdonation. Så jag hoppas av att höra det här talet att var och en av er, eller åtminstone majoriteten av er kommer att förstå varför det är så viktigt att vi donerar våra organ.


Var och en av oss har potential att hjälpa ungefär åtta personer med vårt organ och ungefär övertygande uppsats om organdonation personer med vävnadsdonationer Lifebanc on Övertygande uppsats om organdonation Donation av talorgan. Nackdelar med organdonation Medicinska risker. En av de största riskerna med att vara en levande organdonator är att det krävs större operationer för att återhämta det donerade organet. Kostnaden för givaren. De faktiska medicinska kostnaderna för donationen och transplantationen täcks vanligtvis av mottagarens försäkring. Psykologiska bekymmer. Ett exempel på ett övertygande tal är ett försäljningsargument. Under en säljpresentation försöker talaren övertyga publiken att köpa hans eller hennes produkt eller tjänst.


Om säljaren är framgångsrik kommer publiken personen som säljs till att välja att köpa produkten eller tjänsten. Fakta om organdonation. Fakta: Organ och vävnad som kan doneras inkluderar: hjärta, njurar, lungor, bukspottkörtel, lever, tarmar, hornhinnor, hud, senor, ben, nerv- och hjärtklaffar. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Övertygande talorgandonation. Gratis uppsatser - PhDessay. com, May 03, Accessed January 7, comMay Organdonation är processen att ge ett organ eller övertygande uppsats om organdonation del av ett organ i syfte att transplanteras till en annan person.


Framsteg inom medicinsk vetenskap och teknologi har bidragit till tillväxten av njurtransplantationer och andra organtransplantationer runt om i världen. Ändå klyftan mellan utbud och efterfrågan på transplanterbara. Tänk dig att din son eller dotter hamnar i bilvrak och behöver. Ideella organisationer tillhandahåller många viktiga tjänster, t. kulturverksamhet, miljöfrågor, utbildning, sjukvård sedan 1500-talet. Men under de senaste decennierna står ideella organisationer inför. Föreställ dig en glad frisk tonåring. Han klarar sig bra i skolan och är lätt att komma överens med. Föreställ dig att han har diagnosen leukemi och kräver dagliga blodplätts- och blodtransfusioner. Forskning visar att upp till sju liv ackumuleras två lungor; ett hjärta, bukspottkörteln och levern; och två njurar för varje individ som övertygande uppsats om organdonation att donera ett organ efter döden.


När man går nerför en stadsgata ringer alarmerande rop på hjälp genom luften, och det observeras att en individ som verkar leva bra har en. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Doktoranduppsats Hälsa Donation av mänskliga organ Övertygande tal Organdonation. Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov. få anpassad uppsats. Funktioner av organdonation. Uppsatstyp Övertygande. Legaliteten av organdonation. Övertygande uppsats om blodgivningen. Donationsbeteende. Ögondonation. Blod donation. Bli An Övertygande uppsats om organdonation Givare. Förslagsuppsats - Organförsäljning. Liknande ämnen Litterär Genre Ordspråksfel Bok Rapportera Människoperson Genetik Anatomi Människoutveckling Engelsk Litteratur Självbiografi Mänsklighet Diktböcker Roman Wellness Bokrecension Människans natur Serietidning Biometri Grekisk mytologi.


Spara tid och låt våra verifierade experter hjälpa dig. Anställ författare.





hamlet uppsatser



Nu när fakta har konstaterats är det lätt att se att att vara organdonator kan göra stor skillnad, särskilt inte bara för en patient. Organdonation: Ett ärligt ansvar Sedan 1900-talet har organtransplantationer haft problem med över 10 amerikaner som dör dagligen medan de väntar på transplantationslistan Fentiman, organdonation kan medföra omfattande etiska frågor, men människor kan välja och bör välja att donera organ och vävnader. Organ från levande donatorer är lunga, lever, tarm, bukspottkörtel, hjärta och njure Cook, postmortem, hela kroppen kan doneras och användas för att rädda livet på en annan. I en tid präglad av vetenskap och teknik har organtransplantation blivit en viktig del av behandlingen. Transplantation av organ från en kropp till en annan kropp ger bättre hälsa och behandling.


Transplantation av organ är också viktigt för oss eftersom det minskar kontinuerliga medicinkostnader. Förutom få nackdelar som matchande problemorgantransplantation har många fördelar. Många människor donerar sina organ för att hjälpa sina nära och kära eller någon behövande person. Denna fråga innebär att organmarknaden också behöver ha olika effektiva allokeringsmekanismer. Organmarknaden har kompletterande och ersättningsvaror och kan använda olika effektiva tilldelningsmekanismer. En person som får en organtransplantation kräver nästan alltid flera kompletterande varor. För de flesta människor som genomgår en organ- eller vävnadstransplantation förbättras livskvaliteten och den allmänna hälsan efter transplantationen. Dialys blir till och med dyrare och prisoelastiskt.


För att lösa denna situation med höga efterfrågan och låga tillgångar som gör att människor dör medan de väntar på organdonatorer, måste vi hitta ett sätt att öka utbudet av organ som kan minska väntetider och dödsfall. Det mest effektiva sättet kommer att vara att ge ersättning till organdonatorer; med andra ord måste vi etablera en marknad för organ. Den första framgångsrika njurtransplantationen gjordes i Boston år Sedan dess har teknikerna utvecklats för immunförsvaret för att förhindra avstötning av transplanterade organ. Donation kan inte hålla jämna steg med efterfrågan. Vi måste vidta åtgärder för att se till att de som har störst behov tas om hand. Vi tillåter redan människor att sälja ägg, spermier och blod varför inte andra organ? Jag ska försöka visa dig att ersättning för organ kan minska tiden på donatorns väntelista, sänka brottsfrekvensen genom att eliminera behovet av en svart marknad och generellt förbättra livskvaliteten för tusentals sjuka människor.


I framtiden kan vi ha teknologin för att producera konstgjorda organ för transplantation. Jag har sett flera exempel i mitt land där folket och samhället skadar människorna de som organtransplanterats på grund av bristande utbildning om organtransplantation eller vissa religiösa åsikter. Det måste finnas rättvisa i alla medicinska beslut som kan gynna patienten lika mycket. Vid organdonation ska personen eller patienten de som är i behov av organ tillhandahållas först även hans namn som inte finns med i meritlistan som upprättats av OPTN tittar på situationen. Sammanfattningsvis, för en organdonation i USA har olika stater lite olika lagar, regler och förordningar. För att donera och transplantera måste både givare och mottagare följa lagarna. Hemsida Övertygande uppsats om organdonation.


Övertygande uppsats om organdonation Bra uppsatser. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Tillbaka i Dr. Joseph Murray och Dr. Den mirakulösa händelsen visar hur långt medicinska mirakel har gått och pågår kontinuerligt. Organtransplantationer tillåter människor att leva längre och hälsosammare liv. Problemet är bara att det inte finns tillräckligt med utbud för att möta efterfrågan. Människor borde bli organdonatorer och få donera om de vill, för det kan rädda liv och bidra till att få ett slut på den svarta marknaden för organförsäljning. Från och med april fanns det patienter som väntade på en organtransplantation. Över , av patienterna som är på det …visa mer innehåll… På tv finns det reklam om att donera pengar för att hjälpa hungriga barn i Etiopien.


Det finns sådana från ASPCA om övergrepp på djur och djuradoptioner. Även flera för olika cancerbehandlingar och sjukhus, men inte många för organdonation. En normal amerikan i åldersgruppen 25 till 34 tittar runt 27 timmar och 36 minuter på tv i veckan, och tiden går bara upp inom högre åldersgränser Hinckley, om ens en reklamfilm om organdonation sänds en gång varannan timme om inte mer, det är minst 48 gånger om dagen. Att se en reklamfilm om organdonation som ofta definitivt skulle börja sprida ordet till allmänheten ... visa mer innehåll ... Ju mer information som är tillgänglig, desto fler människor borde vara villiga att donera.


Här är en hemsida du kan gå till för att lära dig mer om vad organdonation är och hur du blir donator, www. Denna webbplats kommer också att tillhandahålla all information som kan behövas. Bara en del av informationen som kan hittas är hur man donerar i lämpligt tillstånd, vad exakt organdonation är och innebär, hur transplantationerna fungerar och flera olika typer av resurser. Om den här sajten skulle placeras i minst en reklam, bara mellan statistik och berättelser, skulle antalet givare öka även om det bara är lite. Lungan och bukspottkörteln kommer inte att förändras men de flesta människor mår bra av nedsatt funktion. Om du bestämmer dig för att ge livets gåva finns det flera sätt att göra dina önskemål om att bli organdonator kända. Statliga och lokala register är ett bra ställe att börja, signera och bära ett organdonatorkort i din plånbok eller handväska.


Det viktigaste är att dina familjer är väl informerade om ditt beslut. Dina önskemål kommer att utföras om du har skrivit på i registret eller via DMV, men det gör det mycket lättare för din familj om de vet att det var ditt val. Som du kan se kan donera dina organ och vävnader vara ett av de viktigaste besluten du någonsin fattar och även den största gåvan du någonsin kan ge. Så jag hoppas av att höra det här talet att var och en av er, eller åtminstone majoriteten av er kommer att förstå varför det är så viktigt att vi donerar våra organ. Var och en av oss har potential att hjälpa cirka åtta personer med vårt organ och cirka femtio personer med vävnadsdonationer Lifebanc on Persuasive Speech Organdonation.


Nackdelar med organdonation Medicinska risker. En av de största riskerna med att vara en levande organdonator är att det krävs större operationer för att återhämta det donerade organet. Kostnaden för givaren. De faktiska medicinska kostnaderna för donationen och transplantationen täcks vanligtvis av mottagarens försäkring. Psykologiska bekymmer. Ett exempel på ett övertygande tal är ett försäljningsargument. Under en säljpresentation försöker talaren övertyga publiken att köpa hans eller hennes produkt eller tjänst. Om säljaren är framgångsrik kommer publiken personen som säljs till att välja att köpa produkten eller tjänsten.


Fakta om organdonation. Fakta: Organ och vävnad som kan doneras inkluderar: hjärta, njurar, lungor, bukspottkörtel, lever, tarmar, hornhinnor, hud, senor, ben, nerv- och hjärtklaffar. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Övertygande talorgandonation. Gratis uppsatser - PhDessay. com, May 03, Accessed January 7, com, May Organdonation är processen att ge ett organ eller en del av ett organ i syfte att transplantera till en annan person..


Framsteg inom medicinsk vetenskap och teknologi har bidragit till tillväxten av njurtransplantationer och andra organtransplantationer runt om i världen. Ändå klyftan mellan utbud och efterfrågan på transplanterbara. Tänk dig att din son eller dotter hamnar i bilvrak och behöver. Ideella organisationer tillhandahåller många viktiga tjänster, t. kulturverksamhet, miljöfrågor, utbildning, sjukvård sedan 1500-talet. Men under de senaste decennierna står ideella organisationer inför. Föreställ dig en glad frisk tonåring.


Han klarar sig bra i skolan och är lätt att komma överens med. Föreställ dig att han har diagnosen leukemi och kräver dagliga blodplätts- och blodtransfusioner. Forskning visar att upp till sju liv ackumuleras två lungor; ett hjärta, bukspottkörteln och levern; och två njurar för varje individ som bestämmer sig för att donera ett organ efter döden.. När man går nerför en stadsgata ringer alarmerande rop på hjälp genom luften, och det observeras att en individ som verkar leva bra har en. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.

No comments:

Post a Comment