Wednesday, March 16, 2022

Uppsatser om befolkning

Uppsatser om befolkning



Befolkningstillväxt är inte en fråga som vi kan försumma; allvarliga problem kan uppstå som miljöskador och begränsade resurser. Å andra sidan ser länder med svaga eller instabila regeringar många människor lämnar när det finns någon rimlig möjlighet någon annanstans. Allt görs för att tillgodose den växande befolkningen. Klimat Platser med extremt varma uppsatser om befolkning kalla klimat är glest befolkade, uppsatser om befolkning. På tal om vem, många studenter anger Jessica som en föredragen författare att få hjälp med uppsatser från.





Topp 10 liknande ämnen



Population betyder det totala antalet uppsatser om befolkning bebo ett visst område. Den ökande befolkningen är en av de största problemen av alla i Indien och många andra länder. Eftersom minskningen av dödligheten indirekt leder till en befolkningsökning på grund av den massiva utvecklingen inom medicinsk vetenskap under de senaste många åren. På grund av befolkningsökningen finns det två andra problem som påverkas indirekt av det, som är brist på mat och resurser och det andra är problemet med arbetslöshet. Ett befolkningskontrollprogram bör lanseras av regeringen med strikta regler och ett öga på det för att säkerställa att det slutförs.


Och ett annat steg är utbildning av människor och får dem att förstå den negativa effekten av ökad befolkning. Uppsatser om befolkning det, 1. Utveckling påverkar vilda djur och livsmiljöer för andra arter eftersom det orsakar avskogning för hus, industrier och resurser från skogen. Ökningen av befolkningen ökar indirekt föroreningarna eftersom en ökning av flera personer leder till tillväxt i industrialiseringen, vilket ökar föroreningarna. Det leder indirekt till fattigdom i landet eller området eftersom det minskar Per Capita Income Income PCI betyder genomsnittlig inkomst som en person tjänar i ett fält och ett visst år på platsen.


Lägsta ålder för äktenskap eller korrekt familjeplanering, gratis utbildning, medvetenhet hos människor och kvinnors egenmakt är några sätt att kontrollera befolkningen. Från det 1. En av huvudorsakerna till befolkningstillväxten i Indien är analfabetism eftersom de flesta av de outbildade och fattiga klassens människor har ett stort antal barn. Anledningen till det är att människor från outvecklade byar inte känner till off-preventionsmetoder. Och en annan punkt är utvecklingen inom medicinsk vetenskap, som har minskat dödligheten i landet. Att öka befolkningen ökar indirekt föroreningarna eftersom en ökning i samhället leder till en ökning av industrialiseringen, vilket ökar föroreningarna. Inledning Population avser det totala antalet organismer som lever i ett visst område.


Den snabba tillväxten av människor i vissa delar av vår planet har blivit en anledning till oro. Gemenskap avser det totala antalet organismer som kan föröka sig. Det mänskliga samhället växer i snabb takt i vissa länder. Dessa länder uppsatser om befolkning rådas att kontrollera social kontroll uppsatser om befolkning. Medan Indien har blivit nästan självförsörjande matsäd i kölvattnet av den gröna revolutionen som inleddes i landet genom användningen av hybridsorter av vete i slutet av sextiotalet. Indien stod inför problemet med den växande befolkningen. En av huvudorsakerna till befolkningens tillväxt är analfabetism i Indien. Människor från outbildade, fattiga klasser eller landsbygdsområden föder ett stort antal barn.


Det finns två skäl till detta. För det första betyder fler barn för dem flera händer att arbeta och tjäna för familjen. Och det andra problemet är att de flesta av dem inte är medvetna om preventivmetoder. Tidiga äktenskap är också ett resultat av ett större antal barn. Den växande befolkningen kan också tillskriva en massiv minskning av dödligheten som tillväxten i Indien inom medicinsk vetenskap. Behandlingar och botemedel mot olika sjukdomar har utvecklats, vilket också leder till en minskning av dödligheten. Det finns flera anledningar till detsamma. En av huvudorsakerna till detta är utvecklingen inom det medicinska vetenskapsområdet som har fått ner dödligheten.


En annan orsak är den växande födelsetalen, särskilt i de fattiga och utvecklingsländerna. Brist på utbildning och brist på familjeplanering är bland de främsta orsakerna till den höga födelsetalen i dessa länder. Ironiskt nog, medan den mänskliga befolkningen ökar snabbt, minskar antalet djur och fåglar dag för dag. I ett försök att tillfredsställa sina behov avverkar människor skogar som fungerar som ett skydd för vilda djur. Det är dags att regeringar i länder med en hög befolkning måste vidta strikta åtgärder för att kontrollera detsamma, annars kommer vår planet inte längre att vara lämplig för mänsklighetens överlevnad. Ojämn fördelning av befolkningen på jorden, uppsatser om befolkning. Befolkningen på jorden är ojämnt fördelad.


Medan vissa länder står inför problemet med befolkningsexplosion, uppsatser om befolkning, andra är glest mindre befolkade. Detta problem är inte bara fallet med den mänskliga befolkningen; den håller även lämplig för djur och andra organismer. Åtgärder vidtagna för befolkningskontroll i Indien. Indiens regering har vidtagit specifika åtgärder för att kontrollera den indiska befolkningen. Några av dessa är följande:. Lägsta ålder för äktenskap, uppsatser om befolkning, regeringen har fastställt minimiåldern för äktenskap, som är 21 år för män och 18 år för kvinnor. En växande befolkning är ett allvarligt problem i Indien.


Även om regeringen har vidtagit specifika åtgärder för att kontrollera detsamma, är dessa inte tillräckligt effektiva. Många andra åtgärder måste göras uppsatser om befolkning för att begränsa eller kontrollera detta problem, uppsatser om befolkning. Femtio år av självständighet i Indien har fört med sig en blandad påse av prestationer och misslyckanden. Och i början av sjuttiotalet har en användbar kontroll av befolkningstillväxt gäckat nationen, uppsatser om befolkning, och vi närmar oss gränsen för en miljard själar vid sekelskiftet. Flera orsaker bidrar till ökningen uppsatser om befolkning i Indien. Flera arter av djur och fåglar har påverkat på grund av detta, uppsatser om befolkning.


Den växande föroreningen på grund av ständigt ökande uppsatser om befolkning och etableringen av olika industrier är en annan orsak till minskningen av befolkningen i faunan. Detta problem beror på att det skadar vädret. Befolkningen på jorden ojämnt fördelad. På vissa platser kommer du att se ett större antal djur medan du på någon plats knappast hittar några. Klimat Platser med extremt varmt eller kallt klimat är glest befolkade. Å andra sidan, de som åtnjuter en måttlig miljö tätbefolkad.


Resurser De områden med god tillgång på resurser som olja, ved, kol m.m. är tätbefolkade, medan de som saknar dessa primärresurser är glest befolkade. Politisk miljö Länder som åtnjuter en stabil regering och uppsatser om befolkning en hälsosam politisk miljö är tätbefolkad. Dessa länder lockar invandrare från andra länder och fyller därmed området. Uppsatser om befolkning å andra sidan, länder med svaga eller instabila regeringar ser många människor lämna när det finns någon rimlig möjlighet någon annanstans. Levnadsstandard Första världens länder som U.


lockar många invandrare eftersom de erbjuder mycket bättre paket och en god levnadsstandard för människor. Människor från olika delar av världen immigrerar till sådana länder. Detta är anledningen till att befolkningstätheten i sådana länder ökar, eftersom många människor besöker eller arbetar där med immigration. Åtgärder vidtagna för befolkningskontroll i Indien. Det finns dock ingen strikt strikt kontroll av detsamma, uppsatser om befolkning. Men detta följs för det mesta inte av människorna på landsbygden eller efterblivna områden i landet. I framtiden bör regeringen vidta strikta åtgärder mot att bryta mot denna regel. Free Education, Indiens regering, har också gjort utbildning gratis i Indien för barn enligt lagen om barns rätt till fri och obligatorisk utbildning.


Främjar adoption Indiens regering stöder också adoption av barn. Flera personer uppsatser om befolkning deras barn vid födseln, på grund av olika orsaker. Medan den mänskliga befolkningen är på gränsen till explosion, uppsatser om befolkning, vilda djurbeståndet minskar med tiden. Människorna av flera arter av fåglar och djur har gått ner drastiskt på grund av faktorer som människan ensam kan hållas ansvarig för. Några problem är:. Människor hugger hänsynslöst ner skog för sina behov. På grund av detta har flera arter minskat, och de andra få har dött ut. Ökande Uppsatser om befolkning Ökad luftförorening, uppsatser om befolkning, vatten, och jorden är en annan anledning till att flera djur dör i tidig ålder.


Många djurarter eller mestadels spädbarn klarar inte av föroreningarna. På grund av infektionen drabbas de av flera sjukdomar, vilket leder till dödliga konsekvenser för dem. Din uppsatser om befolkning adress kommer inte att publiceras. Uppsats om befolkning av admin Sociala frågor. Senaste uppsatsen om befolkning för skolelever. Innehållsförteckning. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





uppsats om musik



Tillväxten av den mänskliga befolkningen har blivit en orsak till oro i många delar av världen, främst i de fattiga länderna. Å andra sidan finns det platser där befolkningstakten är mycket låg. Indien står inför problemet med en växande befolkning. Som är fallet med nästan alla utvecklingsland finns det flera orsaker som bidrar till befolkningsökningen i Indien. En av huvudorsakerna till befolkningsökningen i Indien är analfabetism. Människor från den outbildade och fattiga klassen ses föda fler barn. Det finns två skäl till detta. För det första betyder fler barn för dem fler händer att arbeta och tjäna pengar till familjen. För det andra är de flesta av dem inte medvetna om preventivmetoderna.


Tidiga äktenskap leder också till ett större antal barn. Befolkningstillväxten kan också tillskrivas låg dödlighet. Behandlingar och botemedel för olika sjukdomar har utvecklats och därmed har dödstalen gått ner. Indiens regering har vidtagit vissa åtgärder för att kontrollera den indiska befolkningen. Några av dessa är följande:. Regeringen har satt den lägsta äktenskapsåldern för män till 21 år och för kvinnor till 18 år. Det finns dock ingen strikt kontroll av detsamma. Människor på landsbygden och efterblivna områden i landet gifter sig fortfarande med sina barn i tidig ålder. Regeringen måste höja minimiåldern för äktenskap och även hålla en strikt kontroll över detsamma.


Indiens regering har också gjort gratis utbildning tillgänglig för landets barn genom sin rätt för barn till fri och obligatorisk utbildning. Att utrota analfabetismen är ett annat sätt att kontrollera befolkningen. Indiens regering främjar också adoption av barn. Det finns flera personer som överger sina barn vid födseln på grund av olika anledningar. Den växande befolkningen är ett allvarligt problem i Indien. Även om regeringen har vidtagit vissa åtgärder för att kontrollera detsamma, är dessa inte tillräckligt effektiva. Det finns många andra åtgärder som måste vidtas för att stävja denna fråga. Befolkning hänvisar vanligtvis till det totala antalet människor som bor i en viss region.


Ordet population betyder dock inte bara den mänskliga befolkningen utan även vilda djur och den totala populationen av djur och andra levande organismer som har förmågan att fortplanta sig. Ironiskt nog, medan den mänskliga befolkningen ökar i snabb takt, minskar populationen av djur. Det finns flera faktorer som har lett till befolkningsexplosion i olika delar av världen under de senaste decennierna. En av de ledande faktorerna är framstegen inom området vetenskap och teknik. Medan det tidigare fanns en balans mellan födelsetalen och dödligheten för människor, har framstegen inom medicinsk vetenskap skapat en obalans i samma.


Mediciner och avancerad medicinsk utrustning har utvecklats för att bota flera sjukdomar. Med hjälp av dessa har dödstalen bland människor sänkts och det har lett till befolkningsexplosion. Dessutom har den tekniska tillväxten gett vika för industrialiseringen. Medan de flesta tidigare var inblandade i jordbruksverksamhet och försörjde sig genom detsamma, har många nu vänt sig till jobb i olika fabriker. Befolkningen i de regioner där dessa industrier är etablerade blir alltså tätare för varje dag.


Medan den mänskliga befolkningen är på gränsen till explosion, minskar populationen av vilda djur med tiden. Beståndet av flera arter av fåglar och djur har minskat drastiskt på grund av faktorer som bara människan kan hållas ansvarig för. Några av dessa diskuteras i detalj nedan:. Vilda djur lever i skogar. Avskogning innebär att förstöra deras livsmiljö. Ändå hugger och förstör människorna skogar för att uppfylla sina egna behov. Flera djurarter har minskat och flera andra har dött ut på grund av försämring eller förlust av deras livsmiljö.


De växande luft-, vatten- och markföroreningarna är en annan viktig orsak till att flera djur dör i tidig ålder. Många djurarter klarar inte av de växande föroreningarna. De drabbas av vissa sjukdomar på grund av det och möter ödesdigra konsekvenser. Klimatet i olika delar av världen har förändrats drastiskt. Många områden som tidigare fick måttlig nederbörd upplever nu översvämningsliknande förhållanden. På samma sätt upplever de områden som förblev milt varma under sommarsäsongen nu extremt varmt väder.


Medan människor är utrustade för att anpassa sig till sådana situationer kan djur inte motstå detsamma. Människan har alltid tänkt på sitt välbefinnande och sin komfort utan att se hur det påverkar växterna, djuren och den övergripande miljön runt henne. Om människor fortsätter att bete sig på detta sätt skulle jorden inte längre förbli lämplig för människors överlevnad. Det är dags att vi måste inse vikten av att kontrollera den mänskliga befolkningen såväl som de metoder som förstör vår planet. Befolkning är termen som används för att beteckna det totala antalet människor som bor i ett område. Det syftar inte bara på människan utan också till andra former av levande organismer som har förmågan att föröka sig och föröka sig.


Befolkningen ökar i många delar av jorden. Medan regeringarna i olika länder försöker stävja problemet med olika medel, måste mycket fortfarande göras för att kontrollera det. Den växande befolkningen är en orsak till flera problem. U-länderna kämpar hårt för att nå upp till de utvecklade ländernas nivå och den snabba befolkningstillväxten i dessa länder är ett av de största hindren i denna riktning. Problemet med arbetslöshet är på topp bara på grund av den växande befolkningen. Det finns många som söker jobb men antalet lediga platser är begränsat.


Arbetslöshet orsakar fattigdom vilket är ett annat problem. Det skapar också missnöje bland folket och ger upphov till brott. De som inte får sina önskade jobb antar ofta oönskade medel för att tjäna pengar. Det ska också förstås att resurserna är begränsade men på grund av det ökande antalet människor växer efterfrågan högre. Skogar huggs och enorma kontors- och bostadshus byggs i deras ställe. Allt görs för att tillgodose den växande befolkningen. Naturresurserna utarmas i snabb takt på grund av att fler människor använder dem. Detta orsakar en obalans i miljön. Allt fler naturresurser används för att möta folkets krav. Detta orsakar inte bara försämring av miljön utan ökar också levnadskostnaderna.


Att kontrollera befolkningen har alltså blivit tidens behov. Det är nödvändigt för att skapa balans och harmoni i miljön. Det kommer också att säkerställa bättre levnadsstandard för människor. Ställ dig själv dessa frågor hur kommer antalet människor i ett specifikt område att gynna folket, beslutsfattare och nationen? Hur kommer information om hotade arter, invandrare och individer som är mottagliga för brott och sociala störningar att gynna mig som individ, samhället, beslutsfattare och landet? Svaren på dessa frågor kommer att ge vikten av befolkningsstudier. Din uppsats bör också ta itu med de problem och utmaningar som befolkningen står inför.


Ställ dig själv dessa frågor: Hur minskar befolkningen i en region? Några av svaren beror på att:. Svaren kommer att ge dig omfattande information om frågan om låg befolkning. Dessutom påverkar befolkningsökningen befolkningen. Du bör därför fråga dig själv orsakerna till befolkningsökningen. Några anledningar är:. Du bör också ta itu med effekterna av ökad befolkning. Vad betyder det när befolkningen förökar sig utan att resurserna ökar? Några av effekterna inkluderar:. Förklara vidare varför information om låg befolkning och hög befolkning är fördelaktigt för samhället.


Slutligen bör din uppsats ha en slutsats som sammanfattar uppsatsens huvuddelar. Det bör inte vara mer än en halv sida om inte annat anges. Hemblogg Viktiga saker att komma ihåg när du skriver dina uppsatser om befolkning. Viktiga saker att komma ihåg när du skriver dina uppsatser om Jessica Nita befolkning. Anställ en författare. Dela på Facebook Twittra detta Dela på Messenger. Inläggsförfattare.

No comments:

Post a Comment